luni, 15 ianuarie 2018

Benzele desenate dezvoltă creativitatea utilizînd ca instrument tabletele.

    
7 bibliotecari din raionul Rîşcani sînt încîntaţi de colaborarea cu Biblioteca Publică Orăşenească Rîşcani. Datorită acestui fapt a fost posibilă participarea lor la implementarea unui proiect inovativ  - FamilyL@B.
      Bibliotecarii realizează diverse activităţi şi prestează  cu multă dăruire servicii moderne de bibliotecă utile cetăţenilor. Dar în bibliotecă ele au numai calculatoare. Pe cînd alte biblioteci posedă tablete – avînd posibilitatea de aşi diversifica serviciile.
     Pentru a instrui bibliotecarele, BPO Rîşcani a iniţiat pe data de 9-11 ianuarie 2018 trainingul „Managementul tabletei”. În cadrul primei sesiuni a trainingului participantele s-au familiarizat cu beneficiilor tabletei, cu prezentarea generală a ei. Apoi au fost demonstrate posibilităţile tabletei  Ulterior, fiecare bibliotecar şi-a creat un cont Google pentru a configura şi personaliza tableta. Au făcut căutări de aplicaţii pe care le-au descărcat, instalat , apoi desinstalat. Au lucrat cu aplicaţii educaţionale pentru preşcolari, 7-10 ani, 11-16 ani. Revenind în bibliotecile sale, participantele de la training au instruit pe unii din utilizatorii bibliotecii în managementul tabletei.
     După acest training bibliotecarele au mai participat la Atelierul  „Instruirea în utilizarea aplicaţiilor /benzelelor desenate”.   După cele 6 sesiuni de instruiri ele pot crea benzi desenate cunoscînd aplicaţiile şi lucru cu ele.  „Doamne, ce e de interesant!!!” a spus Tatiana Rusu, bibliotecara din satul Varatic în cadrul Atelierul  „Instruirea bibliotecarilor în utilizarea aplicaţiilor/benzelelor desenate”

     CRF este cointeresat şi pe viitor în diversificarea ofertelor formative pentru biblioteci. Aşteptăm cu mult interes propunerile bibliotecarilor.
Tatiana Foliuşneac, CRF a BPO Rîşcani, tel.025624961, e-mail: tatianafoliusneac@gmail.com



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu